Cruiset og Bahamas

Etter St. Thomas hadde vi en dag på cruiset fordi vi skulle fra US Virgin Islands til Bahamas (hele den røde veien), var også derfor vi dro så tidlig fra St. Thomas. 

Vi kidsa sov ganske lenge, siden lunsjbuffeten åpner 1 time etter frokostbuffeten stenger så var det ikke krise. Dagen ble egentlig bare brukt til å soling og lese bok på solsengen, utrolig deilig å få en dag til med bare avslapping. Vi gjør jo noe konstant når vi går i land, så det er litt godt med 1 dag i mellom der vi får latet oss. På kvelden pyntet vi oss opp, tok den andre middagen på en “finere restaurant”. Har ikke så mye bilder fra denne dagen ettersom det skjedde så lite.

Great Stirrup Cay, Bahamas

Jeg og pappa tok turen til ene showrommet fordi de delte ut håndduker der, deretter møtte vi resten og gikk ut i båten som skulle ta oss til land. Det er aalt for grunt for cruiset så de har båter som henter oss fra cruiset og kjører oss til land.

 

Great Stirrup Cay er en øy på 268 mål og er en del av Berry Islands på Bahamas. Norwegian Cruise Line kjøpte øya fra Belcher Oil Company in 1977 og utviklet det til en privat øyfor cruisepassasjerer. Siden Norwegian Cruise Line har kjøpt og eier, så vi som har drikkepakke på båten hadde også det i land der, i tillegg til gratis mat. Ulempen er at vi ikke egentlig fikk sett det “ekte” Bahamas, men det er jo for det meste sol og strand man drar dit for uansett.

Ettersom øya er såppas liten så gikk vi rett til solsengene. Det var ganske overskyet og lynfare så vi fikk ikke lov til å gå ut i vannet, så da ble det bare soling frem til varselet gikk bort og vi fikk gå ut i vannet. Vannet var godt og varmt, og det hadde absolutt ikke vært feil med en uke i det vannet og på stranda hehe. Etter en stund ble det tid for lunsj, det ble øl & tacos type buffetstil, før det var tilbake til solsengene. Det var egentlig det hele turen vår til Bahamas handlet om hahaha.

Denne “lille” fyren gikk rundt like ved der vi satt å spiste lunsjen.. Heldigvis rolig og ikke for nære oss

Før vi dro tilbake til cruiset skulle vi handle suvernirer, og idet vi sto utenfor disse sjappene så begynte det å PISSregne. Det var umulig å holde noe tørt, og vi løp tilbake til de små båtene. Heldigvis var vi litt senere ut enn andre, så det var allerede mange som hadde dratt tilbake på cruiset før oss og vi fikk plass inn under tak.

Vi nøyt siste dag på cruiset tilbake i showbaren, men det ble ikke så alt for sent ettersom vi skulle i land tidlig dagen etter.

St. Thomas

St. Thomas – US Virgin Islands

De amerikanske jomfruøyer, tidligere en Dansk-Norsk koloni, som en del av Dansk Vestindia.

 

Lørdag 29 Juli kom vi i land i St. Thomas kl. 7 her også, vi spiste frokost og var klare til å dra fra båten 08:15. Fordi vi hadde nemlig booket en tur med catamaranen Castaway Girl til Buck Island, der vi kunne snorkle å se på et skipsvrak. Det vi hadde gjort av research viste ikke så sinnsykt mye å se på her, så vi benyttet dagen til litt mer vannaktivitet.

Kl. 9 var vi på båten, og ble utstyrt med redningsvest, svømmeføtter og snorkelutstyr. GoProen var fulladet og klar for filming under vann. Etter 30 minutter kom vi endelig frem til Buck Island, og tok med oss utstyret. Vi hoppet bokstavelig talt rett i det, det var en vei av båten og det var hoppende. Eller kanskje man kunne klatre ned en stige bak i båten, usikker for jeg hoppet like etter Bjørn Erik.

Det var flere båter som hadde tatt turen, der en gruppe hadde undervannsscooter. Der satt de på gule scootere koblet til en bøye med en lufthjelm på?? Rareste jeg har sett. Fikk ikke sett så alt for mye av vraket ettersom det var ganske langt nede, og vi hadde bare vanlig snorkelutstyr og en flytevest så kom ikke så mye lenger ned heller. Det var ganske sterk strøm, eller ja følte at jeg fløyt bort fra over vraket hele tiden så måtte hele tiden svømme nærmere.

Etter vi følte vi hadde sett nok av vraket svømte vi litt nærmere land og fikk heller sett på dyrelivet og korallene. Litt usikker på hvor lenge vi var i vannet, men det var lenge nok til å bli sliten og litt dehydrert.

Tilbake på seilbåten så begynner de å blaste musikk og servere rom punch. Denne var ca 60% rom og 40% punch er jeg helt sikker på, jeg klarte virkelig ikke drikke den. Therese var jo så storfornøyd med at hun fikk ettersom man egentlig må være 21 år for å få servert, og pappa og Bjørn Erik syntes den var ganske god. Mamma syntes den var sterk, men drakk av den. De kom å fylte på de glassene hele tiden, og man er ganske dehydrert etter en snorkeltur så man drikker jo automatisk. Det var litt påfyll av vann innimellom men mest punch. Enkelte ble ganske god i formen også hahaha. De hadde heldigvis også vanlig brus der, som lå i coolers så den var iiskald og helt nydelig. Valget om å drikke brus istedet for punch endte også opp med å bli ett veldig smart et med tanke på noe som skjedde litt senere.

For i det vi skal til å gå av båten, så er det en eldre dame som skal til å gå av båten som omtrent faller rett på meg, så jeg tar henne i mot og får Therese til å hjelpe meg med å få hun opp og inn i skyggen. Etterpå så får vi nesten ikke respons av henne. Vi forsøkte å få henne til å fortelle oss hva hun heter, og få litt respons men det er nesten ikke noe. Heldigvis hadde hun apple watch på seg, så vi fikk hele tiden sjekket hvordan pulsen hennes var. Mannskapet om bord fikk ringt etter ambulanse, og det var heldigvis også noen flere rundt oss som hjalp til. Vi fikk i henne litt vann, og brukte is fra coolersene til å kjøle henne ned. Ektemannen hennes sa hun gikk på noen medisiner og skulle ikke drikke alkohol, noe hun hadde gjort på seilturen, i tillegg til at vi tror det var mye sol og lite vann i tillegg. Jeg aner ikke hvor lenge vi satt der å ventet med henne før ambulansen kom, men det føltes ut som en evighet.

Etter den hendelsen, så hadde vi fortsatt 1 time til vi måtte være ombord på båten, så vi tok en ekstremt dyr taxi inn til sentrum. Der splittet vi oss i 3 grupper, mamma gikk for å se litt rundt i byen, pappa og Bjørn Erik gikk på en bar for øl og cigar, og jeg og Therese jaktet etter magneter og postkort. Vi avtalte at vi skulle være tilbake ca 30 minutter etterpå, fordi vi måtte tilbake til cruiset. Når vi endelig finner en taxi, så kommer verdens lengste politikortesje, for da er det en høyt rangsjert politimann som nylig har dødd som skulle hedres. Denne kortesjen besto av flere hundre biler og motorsykler, og skapte så sinnskyt lang kø at vi begynte å bli stresset for om vi kom oss tilbake. Fra bilen fikk vi også sett litt av Fort Christian, så er ikke heelt uvitende om hvordan Charlotte Amalie ser ut.

Fort Christian:

HELDIGVIS åpnet det seg til slutt og vi fikk kjørt retning cruiset. Vi var sent ute, men vi kom oss med. Etter vi kom ombord og båten hadde begynt å kjøre så ringte jeg til resepsjonen for å høre om hun som var hentet med ambulanse også hadde kommet med, det kunne hun ikke si noe om men jeg satser på at det gikk fint til slutt.

Vi hadde ganske kort tid i St Thomas fordi cruiset gikk kl. 14, så etter vi kom ombord ble det litt mer tid rundt bassenget før etterhvert middag. Etter middag ble det en tur til pianobaren før vi tok kvelden, tror flere av oss var ganske slitne etter dagen.

 

Her er video fra selve snorklingen

St. Johns

St. Johns – Antigua and Barbuda

The land of the sea and the sun – som det står på alle bilskiltene deres

Vi kom i land kl. 7 på fredag i St. John´s, litt i tidligste laget men vi hadde booket en tur som gjorde at vi ikke trengte å være av båten før litt etter kl. 9. Der ble vi og møtt med musikk da vi kom gående. I Antigua hadde vi også en guidet selfietur, vi bestilte alle turene gjennom cruiset for å være sikker på at vi kommer tilbake i tide til båten kjører fra land.

Vi kom i land til venstre på kartet, det som heter Betty´s Hope er i midten, og den stranden vi var på er til høyre. Har forresten ikke tatt for mye videoer eller bilder fordi jeg hadde glemt å kjøpe nye SD kort til kamera OG goproen. Smart som jeg er fyllte jeg nesten opp goproen på backpackingen og har ikke kjøpt noe siden, og på kameraet så har jeg fortsatt det SD kortet jeg først fikk sammen med kameraet da jeg konfirmerte meg… i 2014… Såå det har jo også samlet opp en del bilder i løpet av årene og er ikke barebare å finne bilder å slette derfra heller. Har jo heldigvis kamera på mobilen, selv om det er ganske dårlig.

Her ser dere hvor Fort James (til venstre) ligger i forhold til havna.

Vi startet turen med å kjøre til The St. John´s Cathedral, den var veldig fin både utenfor og inni, men vi fikk ikke med oss så mye av historien der. Det sykeste var at flere av gravene har gitter rundt seg, og jeg tror det var fordi ingen skal kunne ødelegge/stjele. Da begynner man jo å tenke på hvorfor det skal være nødvendig å passe på… Alle gravene, utenom én, ligger vendt mot øst (Kristendom), den andre personen hadde tatt sitt eget liv og dermed syndet slik at den fikk ikke bli lagt den samme retningen.

Som dere ser helt til venstre på bildet, så er flere av de ødelagte, og det er kun viktige personer som kan bli gravlagt der nå i nyere tid. Når man kjører rundt i gatene, så ser man VELDIG ofte bannere slik som den under, hvor de hyller viktige folk som nylig har dødd. Føler det blir litt mye fokus på død her, men synes det er litt fint at de har såppas respekt og fokus på de som ikke lengre er her.

Etter katedralen kjørte vi til Fort James. Fort James ligger ved inngangen til havnen i St. John, og ble bygget for å vokte byen. Det ble bygget av Britene mellom 1706 og 1739 på grunn av redsel for innvasjon fra Franskmenn. Det ble oppkalt etter Kong James II av England, og hadde på den tiden 36 kanoner, brakker og det var ca 75 personer som bodde der/ passet på. Kanonene står der fortsatt, men ellers er mye av det slitt, og kun noen bygg utenom grunnmuren igjen.

Selvfølgelig tilbake med selfiestangen

Såå søt herregud

Storfornøyde med selfiestenger

Liten nap i bilen på vei til Betty´s Hope, begynner å kjenne at det konstant foregår noe og at man bor 3 stk på et lite rom.

Betty´s Hope er en sukkerplantasje som ble etablert i 1650, og ble styrt av Europeiske, og driftet av slaver fra Afrika. Det var over 300 personer som jobbet der som slaver, før de på tidlig 1800-tallet ble frie. Det koster også litt å gå her å se, hvor mye aner jeg ikke men det er ikke gratis. Guiden vår gikk også rundt med en sikkert 10-15 år gammel telefon og tok bilder, og på slutten av dagen sa han at vi kunne få kjøpe de av ham. Takk, men nei takk, trenger ikke akkurat skurrete bilder når man går rundt med speilreflekskamera og alle utenom meg har nyeste iPhone.

I slike hytter sov det flere slaver, og de trykket vell inn så mange som mulig, eller så var det hele familier som bodde der, litt usikker. Men den består kun av litt planker på bakken og er ikke akkurat romslig. Under har dere Bjørn Erik som referanse.

Etter Betty´s Hope kjørte vi til det som heter Devil´s Bridge, som fikk navnet fordi mange av slavene i naboområdene brukte å gå dit og kaste seg selv ut i vannet. Nøyaktig om det er den ekte grunnen til navnet vet jeg ikke, for det var også historier om at Djevelen selv bygde broen for å få sjelen til de som gikk over. Det var egentlig ikke så mye der, annet enn selve broen og noen boder som solgte alt mulig, så vi var der ikke så veldig lenge.

Begynte faktisk å småregne litt da vi var der

Siste stopp før vi dro tilbake til båten var en strand som heter Long Bay i nærheten av Willikies, der vi fikk badet litt. Vannet er jo så fint og blått, og vi var relativt varme etter en lang dag. Det er høye temperaturer og greit med varmegrader så det å hoppe i vannet var helt nydelig. Vi kjente at vi begynte å bli passe sulten og tørst etter en lang dag i varmen, og i motsetning til den turen i Saint Martin, så fikk vi ikke noe vann på denne. Kun mulighet til å kjøpe lunket brus til overpris. De tipset oss om en restaurant like ved stranden, så nesten alle i bilen endte opp med å gå dit for litt påfyll etter badingen. Det vi ikke hadde hørt noe om, er at de tar omtrent ikke kort noen sted på øya her, heldigvis hadde pappa litt dollar så vi fikk kjøpt 1-2 vannflasker. Så, om noen skal til Antigua og Barbuda, ha med cash og nok vann og mat om man skal på dagstur slik vi var.

Rundt kl. 14.30 så var vi tilbake ved havnen, og der er det selvfølgelig ulike butikker og shops man kan kjøpe seg litt forskjellig i. Vi fant magneter og postkort, før vi gikk tilbake ombord i båten som gikk kl. 16.

Siden vi var så tidlig ble det litt solings ved bassenget og påfyll av drikke. Etterhvert ble det middag på en av de 2 vanlige restaurantene, før vi tok turen til en bar, deretter en snartur på kasinoet, heheh.  Therese har nylig blitt 18 og vi testet de myntmaskinene, ikke noe poker eller de maskinene med 3 på rad. Vant litt, tapte litt men ga oss ikke etter for lenge så ble ikke for stort tap. Gjorde det mest fordi det var morsomt, og vi hadde the time of our lives. Etter vi ga oss gikk vi til “show” baren der de spilte livemusikk for de godt voksne, så mamma og pappa endte opp på dansegulvet i flere runder.

Neste dag er det snorkeltur i St. Thomas, US Virgin Islands

St. Marten

Marigot – St. Marteen / Philipsburg – Sint Maartin

Vi kom i land i Philipsburg, som ligger på den nederlandske siden av Saint Marten kl. 09. Der ble vi møtt med et lite korps som spilte når vi gikk langs havnen. Vi hadde booket en selfietur, mest fordi de da tok oss med til de mest kjente stedene, som var veldig praktisk siden man kun har noen timer per sted. Ettersom det er en selfietur fikk vi også selfiestenger, noe som vi først hatet greit på men ble veldig fan av kort tid etterpå. Vi hoppet i bilen og kjørte fra den nederlandske til den franske siden. Første stopp var et utkikkspunkt som viste en liten øy man kun kan gå til når det er lavvann.

Stopp nummer 2 var på Iguanafarmen til onkelen til guiden vår 🙂 Med farm så mener de egentlig kun en flekk der de har plassert sikkert 50 iguanaer, også kan du betale for å ta bilde med dem. Det gjorde ikke noen av oss siden vi skulle helst hatt betalt for å holde i de dyrene. De er altså så svære klarer ikke. Turisme står for ganske mye av inntektene til landet, så skjønner at de gjør det de kan for å tjene litt ekstra.

Ulempen med slik guidet tur er at man kan ikke stoppe å sjekke ut alt man ser langs veien, så vi kjørte forbi flere fine steder og restauranter man gjerne kunne testet. Men vi stoppet i Marigot, som er hovedstaden på fransk side, og hadde da blitt tipset om en skikkelig Island Special drikke av guiden vår, med smak av Guavaberry Colada. Smarte som vi er kjøpte vi 5 stk, og 4 av oss syntes ikke den var særlig god så det ble meeer enn nok på pappa hahah. Vi kjøpte også et lokalt type brød jeg ikke husker navnet på, men det var ganske godt.

Etter matstoppet så hoppet vi i minibussen igjen, og kjørte litt oppover retning Fort Louis. Vi gikk opp fra parkeringsplassen, til toppen slik og fikk sett litt på utsikten. Det var selvfølgelig sånn 15 trapper oppover, så det var nesten så melkesyra kom på toppen der, og kondisen ble testet (ikke godt resultat). Men utsikten og selve fortet var veldig fint. Vi gikk nå rundt med selfiestengene våre vi og fikk fine bilder, og sett litt området rundt.

Etter Fort Louis kjørte vi tilbake retning Nederlandsk side, og stoppet på grensen i mellom nederlandsk og fransk side. Er litt interessant hvordan de bare har delt øya i 2 slik som dette. Jeg bruker en app som heter Been for å registrere alle landene jeg har reist til, og jeg har vært i Frankrike før men ikke Nederland, så jeg fikk jo plutselig et ekstra land når jeg registrerte begge sidene av øye hehe.

Vi stoppet på et sted ved siden av veien på et tidspunkt, fordi derfra kunne man tydligvis se Donald Trumps gamle feriehus, det er visst maange kjente i USA som har feriehus der nede.

Siste stopp på turen før vi dro tilbake til båten, var til Maui Beach. Når vi parkerte fikk vi mulighet til å gå inn på doene på et casino for å skifte til badetøy, så det var jo også en opplevelse. Men, Maui Beach er den kjente stranden hvor flyplassen ligger RETT ved stranden, slik at du ser flyene fly rett over deg. Stranden er ganske populær, og det kom stadig inn flere fly. Vannet var også helt nydelig, så det ble litt bading i tillegg.

Vi var der en stund, har helt ærlig ikke kontroll på tidene ettersom vi ikke brukte mobilen så mye, så fikk vi av oss kanskje 50% av sanden vi hadde før vi gikk tilbake i bilen. Den kjørte tilbake til Philipsburg, men vi gikk av litt tidligere enn resten av folkene siden vi ville gå litt i byen og kjøpe suvernirer før vi gikk tilbake til båten igjen. Det som var deilig med de vi kjørte med, var at guiden fortalte masse om historien til landet, og vi fikk vann dersom det var behov for det. Noe det sårt var.

 

Vi var på båten igjen innen kl. 18, tror vi var der litt før ettersom den guidede turen ikke varte hele dagen. Da var det bare å hente seg litt drinker i poolbaren, og etterhvert gå ned til rommet for å dusje og skifte, for vi hadde booket bord i den ene av de gratise restaurantene. Jeg kjente at jeg var voldsomt sliten, så etter middag var jeg kun med på en drink før jeg gikk tilbake på lugaren, mens resten gikk å satt seg i en annen bar lengre oppe og frem. Alle vi tre kidsa hadde en dag der vi gikk litt tidligere å la oss på lugaren, vi bor jo 3 stk på et knøttlite rom så det å få 1 time til seg selv er sykt digg.

 

 

 

 

San Juan

San Juan, Puerto Rico

Da vi var på vei inn til kai, ble vi vitne til en politibåtjakt. Vet ikke hva det gjaldt men de kjørte fra politibåten og ble tatt igjen, sikkert 6-7 ganger før de begge kjørte av gårde. Vi, og maange andre, fulgte med på jakten fra balkongene våre, og etter de var ferdig fikk vi gjort oss ferdige og klare til å gå i land. Vi skulle i land kl. 11, men ble litt forsinket.

Da vi gikk ut av båten var det en voldsom luftfuktighet som slo oss i ansiktet, det tok ikke lange tiden før man var gjennomsvett. Therese fant for første gang ut hva det betyr at det gnisser mellom lårene fordi det var så varmt. Men ellers var det veldig fargerikt og fint, vi gikk fra havnen og opp retning en borg som heter Castillo San Cristobal, og den ligger på verdensarvlisten.

Det kostet litt for å gå inn på borgen så vi valgte å ikke gå inn ettersom ingen av oss (kanskje pappa) hadde hørt om den fra før, så vi gikk videre bortover gaten. Vi så det var noen som sto å så på et dyr, så vi gikk bort dit også er det en Iguana som går fritt! Noen folk var litt impåslitne så syns litt synd på den, men den var veldig fin og grønn. Er også myye fargerike og fine bygninger her, så vi gikk litt videre mot andre siden av øya. På veien fant vi et bygg som var syykt fint, så måtte ta noen bilder foran det til Instagram hehe.

Vi gikk videre, fant en bod som solgte vann og brus og det kunne kostet 100kr flasken vi var så tørste at det hadde ikke så mye å si. Var heldigvis ikke så dyrt da men det var stort behov for litt væskepåfyll. Som nevnt var det sinnsykt høy luftfuktighet (76%) og tempen føltes som 34 grader, så vi var ganske klamme så å si hele dagen. Menmen, vi hadde kommet oss til Castillo San Felipe del Morro, og så utover den. Vi valgte å ikke gå helt inn fordi vi begynte å bli litt utmattet av varmen, i tillegg måtte vi innom en butikk for suvernirer.

Så vi gikk tilbake til et lite torg utenfor San Juan Catedral, og fant en liten restaurant som heter The Cave. Vi spiste egentlig ikke noe mat der, bare testet litt av det på menyen. Det ble litt øl på mamma og pappa, og drinker på meg, Bjørn Erik og Therese. I tillegg testet vi noe fritert ostebiter og lokal frukt. Vi satt der en liten stund før vi bestemte oss for å gå nedover igjen retning båten.

Vi følte egentlig at vi hadde fått sett det meste av San Juan, så vi dro tilbake til båten litt før vi egentlig måtte. Både fordi vi følte vi hadde sett det som var, det var ekstremt klamt og egentlig ganske ubehagelig, også hadde vi booket bord på en av de mer fancy restaurantene så vi måtte dusje og fikse oss før den. Jeg og Therese gikk innom en butikk for å kjøpe litt snacks og potetgull, vi kan ikke ta med alkohol eller drikke ombord så det fikk holde med snacks. Vi har forsåvidt gratis og ubegrenset med drikke så er ikke så farlig hehe. Men vi må gå gjennom en metalldetektor og sende telefoner og vesker gjennom en x-ray, og ansiktsscan før vi går ombord så ikke vits i å prøve å snike med seg ting inn heller. Vi var ombord i båten rundt kl. 17, og vi dro fra kai kl. 19. Vi må også være ombord 30 minutter til en time før avgang så mistet ikke så mye tid på land.

På båten er det 2 middagsrestauranter, utenom buffetområdet, som er “gratis” som vi kan velge hver dag. Buffeten er åpen til frokost, lunsj og middag, men vi ville heller spise på de litt finere men gratis stedene til middag. Også er det noen som er dyrere som koster penger, men vi har 2 dager vi kan spise på de mer fancy gratis, så vi valgte en som heter Cagneys. Der hadde de mest biff og burger, samt sjømat. Jeg og Therese fant jo verdens beste Riesling der, men den selges ikke i Norge :(( Etter middagen gikk vi til Sugarcane baren, som er deres egen Mojitobar. Det som er litt digg er at man kan gå til hvilken som helst bar, ta med seg drikken og gå til en annen bar. Så hvis man ikke finner noe er det bare å prøve en av de 7-8 andre barene :))

St. Marteen next!

 

 

Dominikanske Republikk

Puerto Plata, Dominikanske Republikk

Vi kom i land rundt kl. 10 på morgenen, og det var sol, good temp og relativt høy luftfuktighet som møtte oss <3

Vi hadde booket en tur som startet kl.11:45, og vi måtte derfor være tilbake på havnen innen da, så vi hadde en effektiv time inn i byen. Vi gikk ganske fort gjennom et eget område som var like ved havnen, der de hadde masse små butikker og restauranter, i tillegg til fake strand med solsenger og lazy river. Det så sinnsykt behagelig ut å skulle være der, men vi hadde jo relativt kort til å få sett litt av Puerto Plata sentrum, så vi kom oss rakst forbi det området og inn mot byen. På veien dit var det ekstremt masse folk som skal tjene penger på naive turister, vi hadde en som begynte å følge etter oss å sa vi ikke kunne gå inn i byen alene fordi det ikke var lov. Så det tok litt tid før vi fikk ristet dem av oss, og kom oss frem. Vi så på det mest kjente som paraplygaten og den rosa gaten, som vi hadde søkt på kjente ting i Puerto Plata, og vi tok noen bilder ved et torg og en kirke. Vi stoppet også raskt innom en liten sjappe for å kjøpe postkort og magneter (ikke bare jeg som samler på dette). Deretter var det bare å gå rett tilbake igjen.

Var veldig fullt inne i gaten

Er veldig mye farger og fine bygg her, føler vi kun fikk sett en veldig liten del av den Dominikanske Republikk, så vil gjerne tilbake en gang senere også

Da vi kom tilbake så vi stakkars hester som sto i glohet varme med en vogn bak for å kjøre turister rundt om i byen, syntes så synd på de der de sto…

Vi sto å ventet i steksola før vi fikk gå ombord på noen busser som kjørte oss til Dolphin Swim and Ocean World Adventure. Der er det altså svømming med delfiner, + andre ting å gjøre. Det har vært mamma sin store drøm å svømme med delfiner i en evighet, så hun var veldig glad for å få oppleve dette. Jeg derimot, synes det er for dårlige levevilkår for de så vil ikke være med å støtte dette, og valgte å ikke svømme med dem. Det viste seg å ikke ha så mye å si fordi det var inkludert i prisen uansett, men sto likevel fast på prinsippet :))

Her er noen bilder fra bussturen bortover, var ganske deilig å få satt seg inn i en buss med litt aircondition

Vi gikk gjennom en “jungel”vei, der de hadde papegøyer og andre tropiske fugler, og vi så folk som svømte med haier i et basseng :O Før vi gikk for å svømme en runde i et ganske stort akvarium, som hadde ett par fisker. Deretter var det svømming med delfinene.

Her gikk vi først forbi delfiner på vei inn til anlegget med delfinene

Og her ble det badet med dem

Her blir man dyttet av to delfiner bortover på et brett

Vi fikk også lunsj på en buffet, og solte oss på stranden før vi gikk om bord i bussen igjen. Turen skulle ta 5,5 time, så vi skulle være tilbake 17:15, men det tok litt lengre tid enn forventet så vi damene tok en tuktuk fra kaien ut til båten for å komme oss litt raskere tilbake. Pappa og Bjørn Erik gikk raskt langs kaien og kom like etter oss hehe.

 

Det var en relativt sliten gjeng som kom ombord på båten, men middag og litt kveldsunderholdning må man jo likevel ha. Selv om vi merket at det var mye fart og spenning, og ble litt lite tid til å slappe helt av i løpet av cruiset.

 

Her er en liten video fra turen

 

Cruiset

Hei,

 

Liitt sent ute med dette blogginnlegget også, men da vi var på cruise i sommer skjedde det så mye konstant, at jeg rakk rett og slett ikke skrive ned alt, og i ettertid glemte jeg det helt. MEN, jeg har jo masse fine bilder fra turen så tenkte å lage ett innlegg nå i etterkant.

Tenkte også å informere om at jeg har endret litt på bloggen, ikke noe voldsomt men nå kan man klikke på “Kategori”, og velge “Land”, så har jeg lagt alle innlegg fra det landet under, i tilfelle noen vil ha reisetips men ikke gidder bla hele bloggen gjennom 😉

 

Tilbake til cruiset

Vi fikk en oppdatert rute enn det som opprinnelig var planlagt, så den nye ser slik ut:

Søndag: Utreise Miami

Mandag: På sjøen

Tirsdag: Puerto Plata, Dominikanske Republikk

Onsdag: San Juan, Puerto Rico

Torsdag: St. Marteen

Fredag: St. Johns, Antigua

Lørdag: St. Thomas, US Virgin Islands

Søndag: På sjøen

Mandag: Great Stirrup Cay, Bahamas

Tirsdag: Tilbake i Miami

Her er vi på vei ut fra havnen

Vi reiste med Norwegian Cruise Line, på båten Norwegian Sky. Veldig fin båt, med mange forskjellige restauranter, basseng, ismaskin, treningsrom, casino, spa, Starbucks, diverse typer barer, og mye annet.

Vi spiste middag i en av restaurantene på kvelden før vi testet en av barene før kvelden

Vi hadde første dagen ombord på båten, og det var egentlig gankse greit å få slappet litt av og sett seg rundt. Vi spiste frokostbuffet, og gikk ut for å sole oss etterpå. Også ble det litt bading, før lunsj på samme sted som vi spiste frokost. Det er 2 restauranter som har buffet til hvert måltid, den ene akter (bakerst) på båten, og en inne. De serverte omtrent akkurat samme maten, men vi byttet litt på i forhold til om vi ville sitte ute eller inne. De serverer frokost-, lunsj- og middagsbuffet, og er gratis (i form av at man har betalt for slik mat inkludert på forhånd).

Etter lunsj ble det is fra ismaskinen de har, før jeg, Bjørn Erik og pappa prøvde oss på en vinsmaking. De hadde ganske mange slike aktiviteter man kunne velge fra, og vi tentke at det hørtes spennende ut. Therese kunne ikke være med på det, og mamma ble igjen med Therese så hun ikke var helt alene.

Her er forreten jeg hadde på andre middagen om bord, har ikke så myye flere bilder fra den dagen heh

 

Meg, Bjørn Erik, mamma og pappa hadde drikkepakke ettersom alle er over 21, men siden Therese akkurat var fyllt 18 fikk ikke hun kjøpe selv, og det hadde derfor blitt veldig unødvendig bruk av penger. Når vi spiste i restaurantene og i baren, kunne man få 2 enheter per cruisekort, så vi ga jo alltid ett av vårres så det endte opp med at Therese fikk seg litt drikke uansett. Det var først en av de siste dagene noen faktisk spurte om hun var gammel nok til å drikke, og vi svarte jo nei, men da viste det seg at det går fint så lenge mamma eller pappa bestiller drikken, får den og fysisk gir den til henne. Så det gikk jo veldig greit uansett.

Selv om vi hadde forhåndsbestilt internett, var det ekstremt dårlig dekning så det var så vidt man klarte sende snapper når man var lenger oppe i båten. Derfor er det mye mindre snapper fra denne turen enn jeg vanligvis ville hatt. TikTok var en lost case så det ble en liten detox der.

Dag 2 var i Puerto Plata i den Dominikanske Republikk

 

Florida, USA

Hello,

 

Ut i seneste laget med dette innlegget, da det gikk helt i glemmeboken. Men takket være mammas reiseplan, bilder og Tripadvisor har jeg ganske god oversikt over det meste enda :))

Avreise var mandag 17. Juli, flyet gikk kl. 6 og til København. Der fikk vi tid til en liten nap, jeg og Therese sov ganske greit på gulvet og pappa la seg ned en liten tur også. Fra København var det en 8,5 timer lang flytur til New York, der enkelte sov ganske greit mens andre litt mindre. Da vi landet i New York måtte vi i en passkontroll, som tok så lang tid at vi hadde mistet flyet videre dersom siste fly gikk tidsnok. Det er noe av det mest ueffektive arbeidet jeg har sett på en flyplass før, men vi rakk heldigvis siste fly som var New York – Tampa ettersom det var forsinket. Vi fikk faktisk så god tid at vi rakk å kjøpe med mat og Starbucks. Da vi landet hentet vi ut en leiebil og kjørte til Clearwater.

Etter 28 timer på reise kom vi endelig frem til Barefoot Beach Resort Indian Shores, som er en leilighet med 2 soverom. Da var det relativt fort natta.

Er ikke frokost inkludert her, så måtte ut å handle litt brød, pålegg, og drikke. Jeg og Therese var veldig gira på å teste Target når man først er i USA så vi tvang pappa og Bjørn Erik med på det, mens mamma solte seg. Ellers var det solings ved bassenget frem til kvelden. Vi dro på Salt Rock Grill for middag, veldig god mat og stort utvalg av sjømat og kjøtt.

Området:

Onsdag ble brukt med litt soling og bading, lunsj tok vi på Seabreeze Island Grill, med litt drinker og VELDIG god mat og utsikt. Det er mye sjømat i området, så testet Shrimp Tacos og annet digg.

Lillemor hadde nylig blitt 18 år her

Til middag kjørte vi til en kjempe fin strand, og spiste på en restaurant som heter Palm Pavilion Beachside Grill & Bar. God mat og gode drinker, og helt NYYDELIG utsikt. Bare se bildene under. Anbefaler virkelig å dra på den for å se solnedgangen, hvertfall dra til Clearwater Beach.

Torsdag 20. Juli kjørte vi fra Clearwater til Key West, og brukte hele dagen på det. Er en tur på 8 timer, og med stopp ble det enda lengre.

Stoppet på veien å spiste på en bar som heter Tavern On The Bay, der ble det burger for alle penga. Måtte jo også ha en liten svipptur innom Walmart når man er i statene. Det er altså så store butikker er helt sykt.

Vi endte opp med å bruke litt over 10 timer på turen med alle stopp inkludert, og da vi kom frem sjekket vi inn i en ny leilighet. Denne var på Parrot Key Hotel & Villas. Vi kidsa hadde en egen, mens mamma og pappa hadde en annen. Ettersom det var så sent, spiste vi på restauranten i midten av leilighetskompleksene. Den het The Grove Kitchen & Bar. De hadde god mat og drikke, men det tok ekstremt lang tid før vi fikk maten.

 

Fredag startet med en kjapp frokost på Kolacha Kitchen, før det ble det tid på stranden. Vi ble kjørt med en bil/taxi fra leilighetskompleksene, siden de gikk x antall ganger i timen til og fra. Sjåføren lever jo omtrent kun på tipsen, er litt rart at man får et slikt tilbud inkludert i med leiligheten, men igjen blir “tvingt” til å betale likevel fordi ansatte tjener så lite i USA. Men det er jo ikke deres feil, så blir bare å betale litt ekstra i tips da.

Til middag tok vi en taxi til et annet område, og gikk rundt litt på en promenade før vi endte med å spise mat på Waterfront Brewery.

Lørdag spiste vi frokost på Goldman´s Bagel Deli, og brukte resten av tiden ved bassenget og i området. Mamma og pappa gikk også til det sørligste punktet i USA, mens vi chillet og var innom noen butikker i området. På kvelden dro vi til Sunset Pier, som hadde masse fine farger. Det ble litt drinker der også hehe. Husker ikke helt hva vi spiste, men vi spiste og så på solnedgangen på Piren. Etter middag gikk vi litt bort derfra, og fant en litt mer livlig gate. Først et stopp for is på Häagen Dazs, før vi gikk å så litt i små sjapper og en kjapp tur innom en bar.

Så måtte vi bare å pakke fordi Søndag 23. Juli kjørte vi til Miami, leverte inn leiebilen og sjekket inn på cruiset som hadde avgang 17.30. Det tok hele dagen fordi vi måtte være ombord minimum 2 timer før det, og det tok 3,5 timer for å kjøre fra Key West – Miami.

 

Det kommer også et innlegg om det søte liv til sjøs også 😉