København

Heihei,

 

Etter jeg løp i Holmenkollstafetten våren 2023, så fikk jeg en gratis tur til og fra København med DFDS. Denne tar jeg og Kjetil fullt utnytte av, og dro kl. 15:00 søndag 17. Mars. Vi kom tilbake kl. 10.00 på tirsdag 19. Mars, så det er dermed ikke lange turen i København, men den er gratis og vi får en dag med nye impulser.

(fin utsikt på vei til båten)

Da vi kom på båten var det kun en restaurant og en café som var åpne frem til vi gikk fra land, så vi satte oss ned i cafeen og kjøpte en kaffe hver mens vi ventet. Rommet vårt var ikke klart før 14:45 så planen var å sitte på cafeen fra rundt kl 14 til 14:45, gå på rommet med tingene våre før vi gikk til Taxfree. Den norske krona er veldig svak i forhold til den danske, kursen lå på 1,55 så alt ble automatisk mye dyrere enn vi hadde tenkt. Så jeg som kjøpte en iskaffe til 45 DKK fikk jo en i norsk pris til 70 NOK. Så ikke krise men ikke billig, og den var veldig god.

Da rommet endelig var klart tuslet vi oppover, hadde faktisk fått rom i etasje 10, og det er 11 på båten. Dersom vi hadde hatt utsikt, så hadde det nok vært veldig fint :)) Det er nok ikke de fineste rommene de gir ut gratis, så vi fikk et midt i båten uten vindu. Det var ikke akkurat stort det rommet vi fikk, men vi hadde ikke mye ting med oss. Hadde det vært så lite rom på cruiset i sommer med 10 dager sååå hadde vi nok slitt. Etter vi la fra oss tingene gikk vi til taxfree og fikk handlet litt drikke. Heldigvis kan man dra så mange ganger man vil på taxfreen så måtte ikke velge alt sammen med engang. Med dårlig kronekurs ble alt av hudpleie og parfymer dyrere enn i Norge, så ble kun alkohol og litt snacks.

(Disaronnoen var hvertfall billig <33)

Måtte selvfølgelig teste barene på båten, vi satte oss ned i en og flyttet bord der 3 ganger så til slutt hadde vi knallfin utsikt. Øl kostet rundt 50-60 DKK, og drinkene alt fra 70-100 DKK. Vi startet med en øl og bulmers, før Kjetil tok en GT og jeg pina colada. Liverpoolkampen måtte selvfølgelig streames på telefonen, og vi spilte en del kortspill. Der vi satte oss hadde de også litt barneaktiviteter, men de var ikke der såå lenge ettersom barnefamiliene ganske raskt gikk for å spise middag. Vi hadde booket bord på The 7 Seas buffet (tror jeg det het) til kl. 19:30, det koster 354 kr per pers så var litt i dyreste laget. Men, de hadde ganske stort utvalg mat og dessert, så tok litt reker, hummer, div andre ting for å gjøre opp for prisen hehe. Jeg hadde lest at det ble dyrere om man ikke bestilte på forhånd, så vi bestillte både til og fra København. MEN, hvis jeg hadde visst at de hadde andre restauranter så hadde vi bare tatt buffet en vei. Det var en italiensk restaurant som hadde pizza og pasta til 140 DKK så hadde gjerne spist der en dag. Kjetil spiste seg dødsmett på buffeten, og vi endte kvelden etter middag fordi det var fysisk vondt å bare eksistere.

Vi kom i land i København kl. 10 på mandag, og dro rett for å spise frokost. Vi tok en shuttlebus fra DFDS terminalen og gikk av like bak slottet. Vi hadde nemlig sett oss ut et bakeri som heter The Bagel Co og gikk dit. Det var så stengt som du får det, så det var bare å gi opp, vi gikk dermed til en annen The Bagel Co, men den var inne på et kjøpesenter så vi var ikke heelt overbevist om å spise der inne. Til slutt endte vi opp på Nyhavn 17, de hadde sinnsykt gode arme riddere, og Kjetil tok en sånn diger Breakfast plate som ikke var så diger likevel. Brusen var insane dyr og kostet 48 DKK for 0,33 flaske!!

Etter frokost gikk vi litt rundt, før vi tok turen til Espresso House for å sitte ute i sola og bare titte litt utover Kongens Nytorv. Da kaffen var tømt gikk vi tilbake til det seneteret Magasin Du Nord, fordi der hadde de Sephora! Kjøpte ny concealer fra Tarte og primer fra sephora bare. De hadde ikke det største utvalget så ble ikke noe mer, også fordi prisen på for eksempel Milk var dyrere der enn i Norge. Etter Sephora gikk vi mot Christiansborg Slot, og Børsen (den er under oppussing så var ikke noe å se), og til slutt gikk vi å satte oss i Det Kongelige Biblioteks Have. Deilig å nyte litt sol, særlig etter at det hadde begynt å snø igjen i Oslo. Vi gikk etterhvert tilbake der vi kom fra, og gjennom slottsparken før vi gikk tilbake til båtterminalen. Det var et lite stykke å gå men det var koselig å se litt rundt også. Båten gikk kl. 16:30 så vi gikk ombord rundt kl. 16 om jeg ikke husker feil. Så det var ikke lange tiden man fikk i land, men det var koselig og godt å gjøre noe nytt.

Christiansborg Slot:

Det Kongelige Biblioteks Have:

Slottsparken:

Etter å ha lagt fra oss jakkene på rommet gikk vi tilbake til Taxfree, før vi satte oss i baren igjen. Vi så på utseilingen og kjøpte oss litt drikke. Kjetil en øl igjen, og jeg prøvde meg på en “Do you dare?”, ville ikke dared igjen ettersom den hadde lakrissprit i seg. De hadde bingo ombord så vi meldte oss på vi, og tror dere ikke at Kjetil vant en ny tur med Danskebåten hahah. Såå da blir nok dette en regelmessig ting fremover. Vi gikk etterhvert på rommet for å chille litt, lade telefonen og skifte før middag på samme buffeten kl 19:30 i dag også. Det ble konsumert en rimelig mengde middag så det var mulig å sitte i baren igjen. Da var det musikkquiz, noe som gikk bedre enn forventet siden vi fikk 12/20, verken jeg eller Kjetil er egentlig særlig god på å huske navn på artist så det røyk en del poeng der.

Alt i alt veldig fin tur, hadde også vært morsomt å dra en hel gjeng på en slik tur.