Tivat

Heihei,

 

Bjørn Erik sier jeg kun velger ferie ut fra land jeg aldri har vært i, noe som er litt sant på grunn av at jeg ønsker oppleve flere steder og kulturer, og det gjør man ikke ved å ikke reise nye steder. Så jeg overtalte fammen til å prøve Montenegro, der ingen av oss har vært før så det blir spennende. Dette blir mitt land nr. 40, som jeg ikke vil si er så værst med tanke på at jeg blir 25 i år, men hvis jeg skal klare alle land må jeg få opp tempo litt hehe.

 

Tirsdag 23. juli gikk flyet fra Værnes til Oslo kl. 12, så vi hadde 3 timer mellomlanding på Gardemoen, der vi møtte på Kjetil, den tiden ble fylt med lunsj og drikke på Fridays, handling på taxfree og litt mer drikke ved gaten.
Montenegro er som Albania, ikke i EU. Men denne gangen hadde vi litt forberedelsestid så vi lastet ned appen Holafly, og fikk fikset oss esim før vi dro. Så når vi landet, så kunne alle unntatt mamma bytte og surfe. Jeg hadde glemt å aktivere hennes så hun måtte vente til vi hadde nett på huset heheh.

Vi var på flyet til Montenegro litt før kl. 16, der får vi beskjed om at vi har fått flytid om en time, selv om flyet skulle gå 16:10 så skjønner ikke helt det der. De fylte opp flyet likevel, i et håp om at vi kunne dra tidligere ettersom alt var klart. Det fikk vi, så vi dro 16:30. Flyturen er 3 timer, de fleste av oss duppet av på flyet så det føltes ut som turen var ekstremt kort. Vi landet samtidig som et fly fra Serbia, så passkontrollen tok relativt lang tid, men vi kom oss gjennom etter 50-60 minutter :)) Køkulturen her er ikke helt lik den i Norge

Vi bor seriøst sånn 2-3 kilometer unna flyplassen, men måtte betale 60 euro for taxi fordi det var kø «and time is money you know». De estimerte 25 minutter kjøretid, men vi var fremme etter 10 minutt så det er scam. På en prisveiledende tavle sto det at det skulle koste 10-20 euro per taxi for å dra til Tivat. Men vi hadde ikke akkurat mye forhandlingsgrunnlag så da ble det bare å betale.

Vi kom oss inn i huset, som er syykt fint, og fikk en omvisning av AirBnb hosten. Vi bor på Villa Roc Blanc, veldig fint men med lite ratings på AirBnb fordi de hadde byttet over fra Booking for ikke så lenge siden, så før jeg fant ut av det så var vi litt stressa for om det hele var scam, men det gikk fint. Endte opp med en nydelig leilighet. Altså se den utsikten og leiligheten da.

Inne er det 3 soverom, der et har eget bad, så er det et bad til. Også en ganske stor stue med kjøkken.

Det var egenltig bare å komme seg til et supermarket for å få lagd noe mat før de stengte. Vi dro å handlet rundt kl. 21, og vi hadde ikke spist siden rundt 13 så alle var ganske klar for å få tak i noe mat. Endte opp med å handle inn til å lage burgere på huset siden det var så sent allerede. De har ikke burgerbrød, så ble toastbrødskiver. Men det gikk ned det også.

Etter maten var slukt ble det litt bading og påfyll i glasset før vi tok kvelden.

 

Onsdag begynte på litt ulike tidspunkt. Mamma og Therese hadde gått tur før jeg og Kjetil i det hele tatt sto opp, og pappa hadde vært på butikken, mens Bjørn Erik var ut å løp intervaller når vi sto opp. Jeg og Kjetil endte opp med å gå en 30 minutters tur før vi spiste frokost og la oss ved bassenget.

Huset har et eget basseng og solsenger, og vi bor ganske langt oppe så blir nok mye tid tilbringt her. Ettersom det ble en ganske sen start på dagen, så tok vi lunsj på huset så vi slapp å bruke 2 timer av soltiden på å gå ned til byen og spise der. Vi bor liksom litt i høyden og litt utenfor sentrum, så er 20 minutters gåtur hvertfall for å komme seg inn til restaurantene, så det er litt kjedelig,  Vi handlet inn til gnocchi i pestosaus med spekeskinke og parmesan på butikken, de som ikke liker pesto spiste heller brødskiver. Det ble også med et par kalde, så gåturene hjem fra butikken blir en liten workout.

Vi utnyttet sola greit, og solte oss til kl. ble 16, da gikk jeg i dusjen. Huset har 2 bad i vår etasje, så jeg, Kjetil, Therese og Bjørn Erik deler ett bad, mens mamma og pappa har det som er knyttet til rommet deres. Jeg og Therese satte oss ut på verandaen med litt god drikke og sminket oss mens håret tørket. Ca. 18:30 var vi sultne og klar til å gå til middag.

Vi gikk til La Roche, som ligger kanskje 2 km unna der vi bor, og like ved vannet. Aperol til forrett på alle utenom Kjetil og Therese, til hovedrett hadde de for det meste kun fisk og typer rødt kjøtt, så ble en sinnsykt digg indrefilet (tror jeg) på meg i trøffelsaus. Ellers ble det litt Sea Bass (aner ikke hva det er på norsk) og andre typer biff rundt bordet. Var sinnsykt fin utsikt fra bordene nede ved vannet der! Så var så hyggelig å sitte å snakke og se rundt.

Det ble noen flasker vin til maten, i tillegg til at det ble et par drinker til slutt. Må jo nyte første ordentlige kvelden vi har her. Kelneren var kjempe hyggelig, og vi fikk en dessertvin ellernoe on the house. Noen likte den veldig godt, andre ikke i det hele tatt, mens enkelte (Therese) ville bare ha flest mulig.

Etter middag gikk vi hjem, og satte oss på verandaen med litt mer drikke før vi gikk å la oss.

 

Torsdag ble også ganske rolig med mye tid ved bassenget. Jeg vet jo hvem jeg reiser med, så jeg hadde kjøpt inn noen dykkeleker og vi hadde tatt med et par fra da vi var små + svømmebriller. Så det ble både dykkerkonkurranser og lengdesvømming (ikke at bassenget er så langt). Bjørn Erik og Kjetil begynte med en konkurranse om å svømme flest mulig lengder uten å opp å puste.

 

Vi tok lunsjen ved bassenget i dag også. Det ble kun brødskiver i dag, men når man får digg fyll på så er det ikke så dumt. Går mye tomat, mozzarella og spekeskinke for å si det sånn.

Huset er et 2 etasjers hus med leilighet i hver etasje, vi booket den nede fordi hvis man bor i det øverste kan man ikke gå ned til bassenget før kl. 11 for å gi de som bor nede litt space på morgenen. Vi endte først med å booke det oppe, men fikk HELDIGVIS byttet til det nede. Det var ikke heelt klart hva som er hva i beskrivelsen på Airbnb. Men idag kom det noen i leiligheten oppe 🙁 Så vi fikk melding av utleier om at vi måtte flytte de 3 solsengene som hører til den leiligheten tilbake til andre siden av bassenget. Det kom en familie fra Russland med 2 barn, men heldigvis så var de veldig stille så tror helt ærlig vi bråkte mer enn dem.

Da klokka ble 16 var det igjen tid for å begynne å ordne seg, før jeg og Therese sminket oss på verandaen og var klare til kl. 18:30. Vi går aldri kl.18:30 fordi det må en liten photoshoot til hver gang, men det går bra.

Vi gikk litt lengre inn mot byen for middag i dag, og endte på Asteria.

Etter middag gikk vi litt rundt i sentrum, det er et sykt fint sted her så anbefaler virkelig å dra hit. De har masse fine lys opp i trær, og flere merkebutikker, mange søte og fine restauranter. Men be aware, luftfuktigheten i Juli er høy. Det tar ikke lange tiden før vi går ut døren til at man er svett.

Har ikke helt skjønt om hva som er lurest ift område å bo i, for fordelen med vår leilighet er jo at det er stort og sykt fin utsikt. Nedsiden igjen er at det er et stykke unna sentrum så blir litt tiltak å gå. Men det er jo verdt det når man først kommer hit. Selve Tivat er ikke en veldig stor by, men har virkelig sjarm. Etter byen og en tur rundt marinaen for å se på alle Yatchene som lå til kai, altså enkelte av de var så giga, så turet vi hjemover.

Vi bor på den røde nålen, og sentrum er ca mellom Hotel La Roche og Porto Montenegro, så vi bor liksom et stykke unna. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut. Er jo også en del høydemeter opp til leiligheten.

 

 

Fredag ble enda en dag med soling og avslapping, tror det er flere som har hatt et behov for å roe litt ned og ta livet med ro. Tivat er jo ikke en alt for stor by, så vi har fått sett mye av selve byen på kort tid selv om vi bruker store deler av dagen ved bassenget på huset. Vi tok Glovo til lunsj, det er typ det samme som Wolt og Foodora, så vi fikk litt restaurantmat likevel. Heheh

Syns det er så fint

Middag tok vi nede på Divino Seafood Restaurant eller den som lå ved sidenav. Det var ikke så lett fordi de hadde på en måte switchet på hvor det var naturlig å servere. Så uteserveringen til den ene var foran bygget til det andre, så det gikk litt i kryss. Navnet på den andre kommer ikke opp på maps, og jeg husker ikke hva den het. Men siden bordet er mer foran Divino så tror jeg ikke det var der vi spiste hahah.

Litt påfyll av væske før middagen, hvor det ble sjømat risotto på meg. Den var sykt digg. Tivat er en skikkelig sjømat by, kanskje ikke så overaskende når det ligger rett ved havet.

Her er de 3 stedene vi har spist middag, første dagen på rødt, andre på blått og i dag på grønt.

Etter middag så gikk vi hjem igjen og nøyt litt tid på verandaen før det var natta. Trodde vi. For vi hadde merket tidligere på dagen, eller rett før vi dro til middag, at strømmen på badet hadde gått og vi fikk den ikke på igjen, selv med elektriker i hus. Vi tenkte ikke noe særlig mer over det, annet enn at vi burde sende melding til huseier dagen etterpå. Men når vi kom hjem etter middag så ser jeg at det drypper vann ut fra spottene i taket på badet vårt, og det var ganske mye. Nå er ikke jeg elektriker eller rørlegger så skal ikke påstå for mye, men ganske sikker på at det ikke skal være slik :)) Så da var det bare å tømme alt vi hadde av ting på badet og ringe huseier. Han skulle få tak i noen, og vi skulle gi litt oppdateringer. Heldigvis ble det mindre og mindre vann, så var ikke krise å ta det samme kveld så vi fikk beskjed om at de skulle komme tidlig i morgen. Etter litt logisk tenkning fant vi ut at det var helt sikkert de over oss som var årsaken til at det plutselig var vann, vi tenkte jo først oversvømmelse på et bad så vi gikk opp og banket på. Der var det en ny gjeng med folk som var kommet og som hadde dusjet i ganske så lang tid før  de dro videre. Det ene badet deres var rett over vårt, så vi fikk varslet om at de ikke burde dusje før det kom noen rørleggere. De hørte etter de, så kom ikke noe mer vann i løpet av natten heldigvis.

 

AD // Reklame

En ting som er et must når man er i syden og med fare for å bli solbrent i ansiktet, er ansiktsmasker, da særlig sheet masks. Jeg fant ut litt før sommeren om at Fredrik og Louisa selger flerpakker med sheet masks, så det ble selvfølgelig med på turen. Den jeg tok med nå heter LuLuLun Premium Sheet masks med duft av fersken. Det var 7 stk i pakken, og de koster 145 kr. Hvis man legger de i kjøleskapet har de en ekstra kjølende funksjon til et solbrent ansikt <3