Flyttet

Heihei,

 

Har nå kommet meg over på Blogg.no, i stedet for miniblogg.no. Så nå er det mulighet til å kommentere på innlegg for de som vil det.

I helgen har vi brukt masse tid på å pakke ned leiligheten, vaske og flytte ut. Kjetil har dratt sørover, mens jeg flyttet til Reppe for sommeren. Vi blir altså hjemme hver for oss frem til August. Kommer til å bli rart å ikke være samboere noen måneder, men får i hvert fall spart inn litt penger med å bo hjemme hehe

Det er nå kun en uke igjen til vi sitter på flyet til Colombo. Tror den neste uken kommer til å gå fort med 2 dager jobb for min del, og skal møte venner og familie før vi drar, uten å bli smittet.. I tillegg til at det må handles og pakkes alt vi trenger før vi drar, og ta de siste reisevaksinene.

Vi har ikke kommet noe lengre i planleggingen enn til 4. Mars ca, men skal få bestilt litt mer før avreise. Ble litt kort innlegg, men er foreløpig ikke så mye mer å skrive om

Sri Lanka

Hello,

I går kveld brukte vi en del tid og fikk planlagt mer på turen. Så nå er Sri Lanka i boks. Vi starter med Hikkaduwa 7-10 Februar, Galle 10-13 Februar, Mirissa 13-19 Februar. Deretter drar vi til Tissamaharama og blir der til 21 Februar. 20 Februar har vi booket en Full day Safari i Yala National park, så det blir ca. 12 timer i nasjonalparken.

Videre reiser vi til Ella, og blir i Ella 21-24 Februar. Der er planen å gå Adam´s Peak, og  sjekke ut Nine Arch Brigde.

Den 24. Februar reiser vi til Kandy, og blir der til 26. Februar. Håper på å dra innom en Pinnawala Elephant Orphanage på vei til Colombo. Det blir å teste seg med PCR i Colombo, før vi 1. Mars drar til Singapore.

Tiden går fort

Heia,

Innser nå at tiden går ekstreemt fort frem til vi reiser. Vi har begge en del igjen på jobb å gjøre før vi kan si oss ferdige, og det er kun et lite antall ting vi har kjøpt som vi skal ha med på reisen. I tillegg så flytter vi ut av leiligheten NESTE uke.

Det er forsåvidt veldig deilig å tenke på at om under 3 uker ligger vi på Hikkaduwa beach og soler oss i 30 varmegrader. Men med tanke på hvor mye det er som skal gjøres, flyttes, kjøpes og pakkes før den tid, blir man litt stresset. I tillegg går dagene så fort at det gikk fra en måned til 2,5 uker på et øyeblikk.

Det begynner snart å bli dårlig tid med å finne hvilket land vi drar til etter Sri Lanka, for vi må ha flybilletter ut av Sri Lanka, for å komme inn. Vi må også finne ut hvilken forsikring vi skal bruke, finne bosted i Mirissa, Ella og Kandy, og det er en fordel at vi har søkt på master til høsten før vi drar. Også skal vi ta Dukoral oralvaksine nå i helgen. Så satser dermed på at det ikke blir noe turistmage?

Må nesten få brukt helgen på å få gjort unna en god del av dette, samt begynne å smått rydde i alt vi har i leiligheten.

 

Planen så langt

Hello,

Flybillettene er booket, og jeg reiser nedover til Oslo kl 9:20 søndag 6. Februar. Det er liiitt tidlig ute, men det var eneste flyet som ga meg sjanse til å rekke flyet fra Oslo igjen. Kjetil kommer for å møte meg rundt kl. 12 på Gardemoen. Fra Oslo går flyet kl. 15, med en 2t mellomlanding i Doha, Qatar. Vi lander 08:35 den 7. Februar i Colombo, Sri Lanka. Derfra er planen å dra rett til Hikkaduwa, der skal vi bo fra 7 til 10 februar.

I Hikkaduwa skal vi for det første slappe av på Hikkaduwa beach, også er det et Tsunami museum vi skal se på. Skal også se om det er noe rundt byen som vi kan ta en dagstur til.  Videre drar vi til Galle. Det er en 15 minutters busstur fra Hikkaduwa til Galle, vi blir der fra 10 februar til 13 februar. I Galle er det Galle Fort, som vi skal bo like ved, og gamlebyen.

Videre blir det 1 uke i Mirissa, med Mirissa Beach, Coconut Tree hill, og Whale Watching club. Etter Mirissa tenkte vi å bruke en dag i Yala National park, også bruker vi den siste tiden i Ella og Kandy. Gleder meg såå til å ta togturen mellom Ella og Kandy. Det er også mulig vi blir en dag i Colombo siden vi først er der.

Slik ser den rundturen ut, det er visst det som er mest vanlig for backpackere.

Coconut Tree Hill, Mirissa

Togturen mellom Ella og Kandy

Visum i boks

Heisann

07.01

 

Vi leste tidligere at det var lurt å søke visum i god tid før avreise siden det kunne ta opp til en måned før det ble godkjent. Så fant ut at vi hadde litt dårlig tid ettersom det i dag er en måned til vi lander i Colombo i Sri Lanka. Derfor satte vi oss ned for å bestille det første hotellet (trenger det til visumsøknaden), og deretter visum. Etter ca. 5 minutter var søknaden godkjent, så da var det i boks. Må også fylle ut et Health Declaration Form innen 72 timer før avreise.

Visumet koster 36 dollar, og fordelen er at man må kun betale ny sum dersom det er noe feil i informasjonen man har oppgitt. Var først bekymret for at man ble nektet innreise dersom det var noe feil, så greit å vite at man kommer inn uansett. Vi må også bestille flybilletter ut av Sri Lanka, siden vi må ha en returbillett for å reise inn i landet.

Utfordringer

Hola

Det er ikke bare en dans på roser det med forberedelse til backpackingen. Har vært en del greier som vi foreløpig har støtt på.

  1. Vaksine

Vi brukte Din Reisevaksine AS da Reisevaksiner Trondheim ikke hadde noen ledige timer, og det har vært så mye fram og tilbake. For det første kan man kun booke time online, og da 1-2 personer eller 3-4 personer. Vi booket for 1-2, og når vi kom dit fikk vi høre at vi burde bestilt for 2 personer siden det ble litt knapt med tid. ???

Siden Kjetil trengte 4 stk vaksiner, og Rabiesvaksinen skal settes alene i en arm, kunne han bare ta 3 stk den 05.01. Så han fikk ny time 13.01 slik at han kunne ta Tyfiod og påfyll av rabies. Når vi skulle betale skulle visst også jeg ta påfyll av rabies den 13.01. Kom selvfølgelig ikke på da at jeg skal ta dose 3 av koronavaksinen 17.01, og at man ikke skal ta andre vaksiner en uke før eller etter koronavaksinen. Sendte derfor mail dagen etter om dette, og skrev at jeg kunne ta påfyll av rabies og japansk encefalitt samme dag. Ny time ble da 24.01, altså under 3 uker siden første runde. Tingen er at det skal gå 4 uker mellom første og andre dose av japansk encefalitt 🙂 Når jeg påpekte det, og spurte om en time 02.02 siden det da hadde gått 4 uker, og over 1 uke siden koronavaksinen, kom det en ny time den 07.02. Altså etter vi har dratt… Bestilte bare ny time på nettet den 02.02. Siden Kjetil reiser til Østlandet i januar, ønsket han en oversikt over de vaksiner han trenger å ta hos noen på Østlandet, men det skulle de ta senere. Føler dermed at det var lite informativt å ta det hos Din Reisevaksine AS, men vi fikk forhåpentligvis det vi trengte

2. Flybilletter

Vi satt i kanskje 2 timer for å bestille flybilletter, fordi siden ikke lastet inn eller at vi satt for lenge. Brukeren min var sperret så måtte opprette nytt passord, og forsøkte jo å fylle kravet med 8 karakterer, stor bokstav, lite bokstav, tall og et spesialtegn. Prøvde med å lage egne og de anbefalte passordene, uten at noe funket. Til slutt fant jeg ut at de ikke ønsker bindestrek i passordet, og at det ikke var et innafor spesialtegn. Men vi fikk tilslutt booket flybillettene, og jeg husket også på at jeg må reise til Oslo så Trd-Osl er også bestilt nå 🙂

 

Håper bare det går fint med visumsøkingen. Vet jo at alt kommer til å være verdt det når vi endelig kommer oss av gårde<3

Det nærmer seg

Heihei,

I dag har vi tatt de første av reisevaksinene. Jeg har Hep A + B fra tidligere, så har tatt Tyfiod, Rabies og Japansk encefalitt i dag. Kjetil trengte Hep A + B, Rabies og Japansk encefalitt, og skal ta Tyfiod neste uke. Snart er også begge vaksinert med 3 doser av coronavaksinen 🙂

Vi har de siste 2 timene slitt med Qatar Airways sine nettsider, men fikk omsider booket fly og er nå ett steg nærmere avreise. Det neste er å bestille overnatting og skaffe visum. 

God natt <3