Ubud

Hellu,

 

Torsdag reiste vi til Ubud. Er det noe vi har lært på turen er det at man må ta en ting av gangen. Vi hadde ikke fått noen adresse fra AirBnb´en vi skulle til, og hadde ikke etterspurt fordi det sto den skulle bli tilgjengelig kl 12. dagen før. Men da vi kom frem til oppgitt gate, hadde vi ikke riktig sted. Vi fikk heller ikke kontakt med utleier, så vi gikk litt rundt omkring for å lete. Vi fikk vist bildene til noen av de lokale, som faktisk klarte å se hvor det var vi skulle bo. I lobbyen var det ikke en sjel, så jeg ringte til selskapet og da kom det noen etterhvert for å ta telefonen. Vi fikk sjekket inn tilslutt, men det var mye senere enn vi først hadde tenkt. Vi har privat basseng så det ble et bad før vi gjorde noe annet. Vi bor i et villakompleks som heter Graha Sandat Villas, ville egentlig ikke anbefalt de. Etter kanskje 2-3 timer var vi klare til å finne lunsj og lete etter scooterutleie. Vi spiste først lunsj Binar Warung, der spiste vi Nasi Goreng, en veldig populær rett som også er veldig god. Det tok alt for lang tid før vi kom i gang med scooterleting, og det var mange steder som hadde stengt eller få scootere igjen så vi fikk ikke booket scooter da. Middagen spiste vi på Black Beach, et italiensk sted. Jeg kjøpte Mie Goreng, en annen populær rett, og Kjetil pizza. De hadde happy hour hele dagen, men drinkene var absolutt ikke gode men maten var veeldig god. Vi handlet litt på et supermarked på vei tilbake, siden vi har eget kjøkken i villaen så kan vi lage frokost her selv.

 

Fredag lagde vi en kjapp frokost, og gikk for å leie scootere. Utleien her var litt shady, vi betalte bare 350 000 IDR hver og han tok bilde av passet mitt, spurte om vi hadde kjørt før også var det good to go for en uke. Kjetil har aldri kjørt før, men han svarte bare ja på spørsmålet. Da scooterene var i boks, kjørte vi retning villaen for et lynkurs i scooter, før vi kjørte til et supermarked som har frukt og grønnsaker. Lunsjen spiste vi på villaen, og middag på Warung Borneo. Tror egentlig ikke noe særlig annet skjedde den dagen.

Det er en liiten tilvenning å kjøre på venstre side, men det har foreløpig gått greit.

 

På lørdag våknet vi til regn, vi skulle egentlig opp litt tidligere men mtp at det regnet sov vi heller litt lengre. Vi lagde oss frokost, chillet litt mens regnet ga seg, så lagde vi lunsj på villaen før vi kjørte scooter til Kanto Lampo Waterfall. Inngang koster 20 000 IDR, og ekstra for skap om man vil låse inn verdisaker. Vi hadde med oss badetøy, så vi skiftet før vi gikk ned med alle tingene til vannet. Det var veldig gøy å sitte i et fossefall, og man kjenner det er sterke krefter. Vannet var deilig og det var fint å se på.

Etter Kanto Lampo, dro vi til Goa Rang Reng Waterfall. Her kostet inngang også 20 000 IDR, men her fikk vi ikke gått ned i vannet pga sterk strøm. Så da var det bare å kjøre hjem igjen. Akkurat idet vi kjørte ut på veien, kom det regnskuret. Kjøreturen tilbake var selvfølgelig på rundt 30 minutter og så alt vi hadde på oss var totalt gjennomvått. Utrolig deilig å komme tilbake, få en dusj så dra ut å spise middag. Vi dro tilbake til Black beach, ikke for drinker men for pizzaen. Tok en sjokolademilkshake til dessert, og den smakte absolutt ikke som en milkshake skal. Så det stedet der har ikke helt fått til drikke. Da vi kom tilbake til villaen, søkte vi oss litt opp på innreise til Australia, samt booket rafting.

Goa Rang Reng, litt for mye vann

Solnedgang fra takterrassen på Black Beach restaurant

Plutselig hørte vi en lyd kliss lik den firfisler lager, så vi hentet hodelykten for å se hvor den var. Da ser vi plutselig at vi har en stor ekkel GEKKO på rommet. Den henger på en planke i taket, like ved et taklys. Veggene her er selvfølgelig ikke tette så den har bare krypet seg inn. Vi vet at den er redd mennesker og ikke gjør noe med mindre den blir provosert, men det er så ekkelt å tenke på at det henger en diger reptil kun noen meter unna. Vi valgte å trekke for myggnettingen som vi har rundt senga, og “festet” den slik at det var ganske tett. Ulempen er at det ble utrolig varmt i løpet av natta, så både jeg og Kjetil har svettet mye. Jeg har også sovet veldig lett og drømt om masse insekter i hele natt.

 

I dag, søndag, ble vi hentet kl 9 ved villaen. Etter en 15 minutters kjøretur kom vi frem til der vi skulle kjøre Quadbike. Igjen, vi liker begge å kjøre så vi hadde booket singeltur, mens alle andre der hadde tandemtur (2 stk på en firhjuling). Vi kjørte litt rundt blant risåkre, jungel/skog også ned i noen grotter. Kjetil mistet kjede på quadbiken i det han skulle kjøre gjennom et vann ved en foss, så vi måtte vente til det kom en mekaniker med en ny til ham. Det var veldig gøy å kjøre, men er ikke helt fan av bratte nedoverbakker når man kjører i gjørme med dekk som er litt for slitte (mye av mønsteret er borte).

Her drar Kjetil og 2 guider firhjulingen ut av vannet etter kjedet falt av.

Etter quadbiken fikk vi frokost, før vi ble kjørt til rafting. Vi skiftet og fikk hjelm, åre og redningsvest, så ble vi kjørt til selve elven bak på et lasteplan. Både sjåføren her, og han i Nusa Penida forteller at de nesten ikke har hatt jobb siden korona startet. Så det er litt hyggelig at de setter så stor pris på at man reiser hit, og legger igjen litt penger så de kan kjøpe mat.

Vi var forsåvidt alene på raftingen, kun en profesjonell så vi var litt skeptiske til at vi måtte gjøre mye roing selv. Heldigvis var det en litt rolig elv så det var ikke noe problem. Det var en morsom opplevelse ingen av oss har gjort før, og det er noe jeg kunne tenkt meg å gjøre igjen.

Etter raftingen fikk vi dusjet og ble servert lunsj, Nasi Goreng, før vi ble kjørt tilbake. Det er litt dyrt opplegg når man har sjåfør gjennom en hel dag, men det er utrolig deilig å ikke tenke på hvor man skal og må diskutere priser med taxisjåfører. Man blir plukket opp, transportert hvor enn man skal også satt av på hotellet/villaen. Sjåføren stoppet til og med innom Starbucks så jeg fikk meg en kaffe. Vi slappet av på rommet før vi dro å spiste middag på Naughty Nuris Warung. Kjetil fikk seg en diger beef burger, mens jeg tok en Mie Goreng. Nasi Goreng er hovedsaklig ris, mens Mie Goreng er nesten det samme bare med nudler.

Vi har styrt med Gekkoen i kveld også, håper bare vi får sove. Er ganske sliten etter dagen her så trenger en god natts søvn.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg