Amsterdam II

Amsterdam, Nederland

 

Lørdag

På lørdag sto vi opp til samme tid som fredag, og var ute av leiligheten ca. 09:30. Vi hadde en del å rekke, men mye bedre tid enn dagen før.

Tiktok fortalte oss om et frokoststed som het BagelBoy, hvor vi gikk å kjøpte frokost. Den ligger gjømt bak masse boder i en markedsgate, så vi fikk kjøpt magneter, boksåpnere og postkost, før vi tuslet videre. BagelBoy ligger ganske gjemt så hadde ikke Mathias vært på så tror jeg vi hadde gått rett forbi. Det var ikke så mye sitteplasser der, så vi bestilte takeaway og gikk retning kanalen for å sette oss å spise.

Jeg tok en avokado smash med chai latte, alle syntes maten var veldig god, så anbefaler virkelig!

Etter mat var det tid for litt shopping, det er jo enkelte butikker de ikke har i Oslo eller Trondheim, så stoppet innom Zara, Primark og ikke minst House of Rituals. Den største ritualsbutikken i verden finnes i Amsterdam, og er på 4 etasjer. Må selvfølgelig innom å se, særlig når den er i samme gate som Zara.

 

Kjøpte litt fra den nye kolleksjonen under, bare fordi den luktet helt insane godt

Det var enkelte som var mer lei enn andre når vi tuslet rundt på Primark, så vi prøvde holde det ganske kort. Men det er jo så gull å handle pysj, sokker, undertøy og jeg kjøpte et par ekstra vesker for de er perfekte å dra med ut på byen. Vi innså også at vi måtte få opp tempo fordi vi hadde booket et kanalcruise til kl. 14, fra like ved Anne Frank huset. Så på vei dit forsøkte vi finne et sted å spise litt kjapp lunsj.

Vi gikk fort forbi dette bygget, og syntes det var stort og fint men visste ikke hva det var, viste seg at det er slottet.

Jeg og Eirin stoppet innom Lourens for å kjøpe Crookies (cookie og croissant), også lå et fries sted som het Heertje Friet like ved, som vi kjøpte fries på. Og det er de største porsjonene jeg noen gang har sett. Kjetil kjøpte en sandwich på Pane E Olio like opp i gaten.

Vi spiste opp maten før vi gikk til kanalcruiset. Der var det inkludert øl, vin og ost, så fikk stadig påfyll av drikke. Osten var gouda ost, både en som var lagret over lengre tid og en ganske fersk. Ølen de serverer er kun Heineken. Etter vi dro fra kai så fortalte hun som serverte om masse historie rundt om kring. For eksempel at de ble skattet på hvor bredt huset er, så de bygger heller i høyden. Husene har en krok helt øverst, som de bruker til å heise møbler, mat og Heineken inn i hus med fordi trappene er så bratte og smale. Husene står skjeve for at ikke møblene skal treffe vinduer på vei opp. Derfor er beste tips til studenter å huske å ta mål av vindu før man kjøper møbler, for det er ikke mulig å bære de opp.

I tillegg fikk vi høre at det ofte er kunst på utsiden av huset som forteller deg hva de som bor der jobber med, feks en stork utenfor en jordmor sitt hus, og det var et andre par jeg ikke helt tok.

Vi satt å nøyt turen, med et par glass hver på meg og Eirin, og et par øl på Kjetil og Mathias. Sola skinte men det blåste litt så greit å ha med litt varme klær.

Etter en time gikk vi tilbake til land, og vi stoppet innom Tulip museum som ligger like ved der vi spiste frokost på fredag. Eirin hadde sett seg ut et par falske tulipaner, og ikke funnet noen som som så mer ekte ut enn disse. Andre ikke like begeistra.

Etter tulip museum gikk vi hjemover for å legge fra oss det vi hadde handlet før vi dro rett til Heineken bryggeriet, for der hadde gutta booket en Heineken Experience kl. 16:45.

Vi kom inn, og sto en del i kø før vi fikk omvisning. Vi gikk i en diger gruppe og fikk litt historiefortelling av hvordan Heineken ble til, før vi etterhvert ble med “inn” i en maskin som lager ølet. Når vi kom ut fikk vi en liten smakebit rett fra tapp, og den var overraskende god. Ikke sikker på om det var det søte lille 0,15 l glasset eller at den var helt fersk som gjorde den bedre enn vanlig.

Det ble litt utydelig bilde, men det står “Gerard Adriaan Heineken founded Heineken & Co. on 15 February 1864 at the young age of 22. Thus began a proud family tradition of brewing premium-quality beer. Not only did Adriaan express a great deal of fortitude and entrepreneurship in founding the Heineken Brewery, he did it with and overwhelming devotion to provide the finest product possible.”

Slik så den første Heinekenflasken ut, i 1870

Slik ser det ut inne i tanken, normalt sett uten en prosjektor med film

Her fikk vi endelig første smak, med de søteste glassene

Deretter gikk vi videre til litt mer sponsoropplegg, Heineken er sponsor i F1 og Champions League, perfekt for Kjetil og Mathias. Vi tok litt suvernirbilder, før vi gikk videre til en bar i kjelleren. Vi hadde fått 2 brikker verdt 2 øl til ned her, så vi fikk hentet ut en hver. Det var ikke noe sittesteder, og det minte ekstremt om et utested så vi tok bare den ene ølen før vi gikk videre til en takterasse vi også hadde booket. Årsaken til at vi kun tok 1 av 2 øl nede var fordi det kom enda en på denne takterassen. Her fikk vi også mulighet til å velge foam infusion, altså at de smakstilsetter skummet. Så vi tok derfor en pineapple and guava smak. Den var faktisk ganske god den og, men det holder med små doser.

Vi gikk ut på selve takterassen, det blåste og var ganske kaldt så vi ble ikke så lenge før vi gikk inn, drakk opp og tok heisen ned og gikk hjemover. Vi hadde jo en middagsreservasjon å rekke, så det måtte sminkes litt og skiftes klær.

Like før kl. 20.30 tuslet vi bortover til Linguini Trattoria, en italiensk restaurant med sinnsykt fin atmosfære. Det er en gjemt men koselig restaurant, og maten var helt nydelig. Dette kom selvfølgelig fra Tiktok dette også.

Jeg tok Gnocchi, som jeg har snakket om en stund så digg å få dekt behovet. Det som var så fascinerende var at de var fylt, det har jeg ikke vært borte i før. Det er megahyggelig å sitte å snakke med god mat og noe drikke i glasset, men vi merker også at det begynte ta litt på at vi har hatt så fulle dager, og alle andre måltid denne dagen har vi hatt på farten, så både jeg og Eirin var slitne. Tre av oss avsluttet middagen med Creme Brulee til dessert, før vi dro rett tilbake til airbnben for å pakke å gjøre seg klar for natta.

 

Søndag

Vi måtte nemlig fly ganske tidlig på søndag, så vi hadde på lørdag kveld booket en Bolt som hentet oss kl. 06:45, så sto derfor opp 06:15.

Det var bare å komme seg ut og sette seg i bilen. Kjetil har egentlig vært veldig snakkesalig med sjåførene men ikke nå, var vell litt tidlig si. Vi kom frem til flyplassen etter ca. 20 min. Vi kunne tatt kollektivt også, men det var på 45 – 60 min tur så det ble uaktuelt så tidlig på morgenen. Det kostet også kun 35 euro for en bil, og med alle togbillettene for alle 4 så hadde vi havnet på noe i nærheten uansett.

Vi fikk sjekket inn baggasje og gikk gjennom sikkerhetskontrollen, de har også self bag drop så gikk smooth for 2 av oss i hvert fall. Eirin og Mathias måtte sjekke inn i skranke pga. eurobonus og ekstra kolli lagt til i ettertid.

Deretter gikk vi straka vegen retning gatene, med et lite stopp for å kjøpe Stroopwaffles for min del, også fant vi et frokoststed midt i mellom gatene våre. Så der satt vi frem til flyet hadde boarding.

Innså ikke før en uke etter vi kom hjem at vi ikke dro innom Red Light District, selv om vi snakket om at vi måtte gjøre det. Havnet vell inn i rekken med masse andre ting vi burde gjort. Føler vi har sett sinnsykt mye på turen, men ikke sånn alt for mye tid i sentrum så kommer absolutt tilbake til Amsterdam en gang.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg